Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@00:20:50 GMT

پیشرفت‌های حوزه لیزر به شناخت امواج گرانشی کمک می‌کند+ عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۵۵۱۱

پیشرفت‌های حوزه لیزر به شناخت امواج گرانشی کمک می‌کند+ عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری فیزیک (phys.org)، دانشمندان حوزه امواج گرانشی از دانشگاه غربی استرالیا (UWA) به پیشرفتی جدید در زمینه حسگرهای لیزری با دقت بی‌سابقه دست یافته‌اند که برای تحقیق درباره بخش‌های درونی ستاره‌های نوترونی و همچنین آزمایش محدودیت‌های بنیادین نظریه نسبیت عام، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «آرون جونز» از مرکز تحقیقات امواج گرانشی دانشگاه غربی استرالیا گفت: این دانشگاه مسئولیت هماهنگی یک تحقیق جهانی را با مشارکت کارشناسان حوزه امواج گرانشی، فراسطوح (metasurface) و فوتونیک به انجام رساند.

وی گفت که هدف این تحقیق نوآورانه ارایه یک شیوه جدید برای سنجش ساختارهای نوری موسوم به «eigenmodes» است.

وی می گوید: ردیاب‌های امواج گرانشی مانند LIGO ، Virgo و KAGRA مقادیر زیادی از نیروی نوری را ذخیره می‌کنند و چندین زوج آینه برای افزایش میزان نور لیزری در امتداد بازوی بزرگ ردیاب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال هر کدام از این زوج‌ها انحرافات و موج های کوچکی دارند که موجب پراکندگی و دور شدن نور از شکل کامل اشعه لیزر می‌شود که این امر می‌تواند موجب تولید علایم و نویز اضافی در ردیاب شود و حساسیت را کاهش داده و ردیاب موج (detector) را از خط خارج کند.

دکتر جونز می افزاید: می‌خواستیم ایده‌ای را آزمایش کنیم که به ما اجازه می‌دهد روی اشعه لیزر تمرکز کنیم و به دنبال «جنبش‌های» کوچک در نیرو باشیم که می‌توانند حساسیت ردیاب‌ها را محدود سازند.

وی خاطرنشان کرد که یک مشکل مشابه هم در صنعت مخابرات (telecoms) وجود دارد؛ جایی که دانشمندان در حال تحقیق درباره راه‌هایی هستند تا بتوانند با استفاده از چندین  ساختار eigenmodes  داده‌های بیشتری را از طریق فیبرهای نوری انتقال دهند.

اقدامات این تیم تحقیقی به حساسیتی هزار بار بیشتر از دستگاه‌های اولیه منجر شده است و محققان اکنون به فکر وارد کردن این پیشرفت به ردیاب‌های امواج گرانشی هستند.

       (ستاره‌های نوترونی امواج گرانشی ایجاد می‌کنند)

پروفسور «چانونگ ژائو»‌ از محققان دانشگاه غربی استرالیا گفت که این پیشرفت گام دیگری به جلو در مسیر ردیابی و تحلیل اطلاعات حمل شده توسط امواج گرانشی است که به ما اجازه می‌دهد از راه‌های جدیدی به جهان کیهانی (universe) نگاه کنیم.

وی افزود: این پیشرفت در ردیاب‌های آینده به شناخت بخش داخلی ستارگان نوترونی کمک خواهد کرد و می‌تواند نگاه ما را به جهان متحول کند. 

یک ستاره نوترونی در واقع هسته منفجر شده یک ستاره بسیار عظیم است که جرم آن ۱۰ تا ۲۵ برابر جرم خورشید است. ستاره‌های نوترونی انفجارهایی از نور و امواج گرانشی ایجاد می‌کنند. 

برچسب‌ها ستاره نوترونی فضا لیزر فوتونیک علمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاره نوترونی فضا لیزر فوتونیک ستاره نوترونی فضا لیزر فوتونیک علمی امواج گرانشی ردیاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه

تاکنون به این نکته توجه کرده‌اید که خاطرات لحظات احساسی‌تان چقدر پررنگ و واضح در ذهنتان نقش بسته است؟ این موضوع از نظر علمی اثبات شده است و به نحوی است که خاطرات ثبت شده در لحظات عاطفی، چه شیرین باشند و چه تلخ، از دیگر خاطرات ماندگارتر هستند و همچنین قابلیت تحریف بیشتری هم دارند.

تحقیقات نشان می‌دهند که خاطرات در گذر زمان می‌توانند تحریف شوند. این تحریفات در بسیاری از مواقع می‌توانند ناشی از تلقین‌های ذهنی باشند. احساسات نقش زیادی در شکل‌گیری حافظه دارند اما می‌توانند در مقابل میزان تحریف‌پذیری خاطرات را افزایش دهند.

در سال ۲۰۱۴، مطالعه ای درمورد تاثیر تلقین بر حافظه و به وجود آوردن خاطرات کاذب صورت گرفت که در ادامه این مطلب آن را بررسی می‌کنیم.

موضوع مطالعه این تحقیق، مقایسه نیروی احساسات و قدرت تلقین بر تغییر ساختار حافظه است. در آزمایش‌های عملی، به شرکت‌کنندگان تصاویری نمایش و پس از آن توضیحاتی شرح داده شد.  بعد از این مراحل، برای بررسی نتایج و مقایسه آن‌ها با یکدیگر، از شرکت‌کنندگان درباره احساساتشان درمورد دیده‌ها و شنیده‌ها سوالاتی پرسیده شد. محققان درباره پاسخ‌ها چنین می‌گویند: جواب شرکت کننده‌ها با برانگیختگی احساسی همراه بود. به شکلی که نسبت به دیده‌ها و شنیده‌هایشان، بسیار شدیدتر واکنش نشان دادند و این موضوع به دلیل تاثیر متقابلی است که تلقین و داستان‌سازی ذهنی بر فرآیند شکل گیری خاطرات می‌گذارد.

این تحقیق نشان داده است که افراد با تصویرسازی کردن، بخش زیادی از حافظه را تشکیل می‌دهند؛ به صورتی که ممکن است فرد با موضوعی برخورد مستقیم و حقیقی نداشته باشد اما با تصور آن موقعیت، تصویر مجازی را در ذهن خود بسازد و آن را پرورش دهد.

این مسئله در مواقعی مثل مواجهه با ترس و اضطراب می‌تواند شدیدتر بروز کند. هنگامی که یک فرد در موقعیت ترس قرار می‌گیرد، بیشتر از شرایط محیطی، نسبت به خاطر ذهن و تصوراتش آشفته می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که تاثیر تلقین و تصویرسازی بر خاطرات عاطفی منفی بیشتر است. در این راستا می‌توان به مثال موقعیت وحشت‌زا که به اشاره شد استناد کرد.

به طور کلی این تحقیق سعی در اثبات قدرت و اثرگذاری تلقین و تصویرسازی‌های ذهنی خصوصا درمورد خاطرات عاطفی دارد.

منبع: CogBlog

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۷۵ درصدی طرح‌های حوزه سلامت اشنویه 
  • خبر خوش برای دانشجویان پزشکی؛ حق‌ الزحمه دستیاران ۱۵ میلیون تومان رسید
  • آمریکا با کدام تسلیحات لیزری به جنگ پهپادها می‌رود؟
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • بهترین کلینیک‌ های لیزر موهای زائد آقایان در تهران
  • بوشهر همه ظرفیت‌های آمایشی توسعه و پیشرفت دانش نوپایه را دارد
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • پردرآمد مثل فدراسیون فوتبال!