Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرآنلاین و به نقل از بی بی سی،گروهی از دانشمندان امواج مغزی بیمار ۸۷ ساله مبتلا به صرع را ثبت و بررسی می‌کردند که در جریان این بررسی ناگهان بیمار دچار حمله قلبی شد و امواج مغزی غیرمنتظره‌ای از مغز درحال مرگ ثبت شد.

این تجربه آشکار کرد که ۳۰ ثانیه قبل و بعد از مرگ، امواج مغزی فرد همان الگوی امواج مغزی انسان در خواب‌دیدن و یادآوری خاطرات را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروز چنین فعالیت مغزی نشان می‌دهد که "یادآوری خاطرات" در لحظات پایانی زندگی افراد رخ می‌دهد. این گروه از پژوهشگران گزارش این تحقیق را در نشریه علمی فرانتیرز منتشر کردند.دکتر اجمل زیمار، یکی از پژوهشگران این تحقیق می‌گوید آنچه گروه آنها که در ونکوور کانادا مستقر هستند، به طور تصادفی دریافتند اولین مورد از ثبت امواج مغز درحال مرگ بوده است.

او به بی‌بی‌سی گفت:"این ماجرا کاملاً اتفاقی بود ما قرار نبود که چنین تجربه‌ای داشته باشیم و قصد نداشتیم این امواج مغزی را ثبت کنیم".

پس آیا در آخرین لحظه آدم‌هایی که دوست داشته‌ایم و خاطره‌های شیرین عمرمان دوباره از برابر چشم‌مان می‌گذرند؟ دکتر زیمار می‌گوید پاسخ به این پرسش غیرممکن است.

او می‌گوید: "اگر با دیدگاه فلسفی به ماجرا نگاه کنیم، اگر مغز بتواند در نوعی بازگشت به گذشته خاطراتی را مرور کند به احتمال زیاد خاطره‌های خوب و شیرین را انتخاب خواهد کرد".

"اما آنچه در افراد مختلف به‌یادماندنی است با هم فرق دارد".

دکتر زیمار، که جراح مغز و اعصاب دانشگاه لوئیزویل است می‌گوید ۳۰ ثانیه پیش از آنکه قلب بیمار دیگر خون به مغز نفرستاد امواج مغزی او همان الگویی را نشان می‌داد که ما در انجام کارهای دشوار ذهنی و شناختی مانند تمرکز، رؤیابینی یا به‌یادآوردن خاطره‌ها داریم.

این امواج تا ۳۰ ثانیه پس از توقف ضربان قلب ادامه پیدا کرد، لحظه‌ای که به‌طور رسمی مرگ بیمار اعلام می‌شود.

"شاید این آخرین یادآوری خاطرات زندگی‌ باشد که تجربه می‌کنیم و این خاطرات در لحظات آخر پیش از مرگ از ذهن ما می‌گذرند".

این پژوهش هم‌چنین به این موضوع می‌پردازد که زندگی چه زمانی به پایان می‌رسد، وقتی قلب از حرکت می‌ایستد یا وقتی مغز از کار می‌افتد.

دکتر زیمار و گروه همکارانش معتقدند که فقط با یک تجربه و نمونه نمی‌توان نتیجه‌گیری‌های وسیع‌تری انجام داد. این حقیقت که بیمار مبتلا به صرع بوده است و مغز او ملتهب و دچار خون‌ریزی بوده است هم ماجرا را دشوارتر می‌کند.

دکتر زیمار می‌گوید: "من به طور معمول تک‌موردها را گزارش نمی‌کنم" و پس از برخورد با اولین مورد در سال ۲۰۱۶ او در پی ثبت موارد دیگری برای تقویت این تحلیل بوده اما نتوانسته است مورد مشابهی بیاید.

اما پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ بر روی موش‌های سالم انجام شد ممکن است یاری‌کننده باشد.

در این تحلیل، پژوهشگران آمریکایی سطح بالایی از امواج مغزی را در لحظه مرگ تا ۳۰ ثانیه پس از آنکه قلب موش‌ها از حرکت می‌ایستاد ثبت کردند. درست همانند امواجی که دکتر زیمار در بیمار مبتلا به صرع ثبت کرد.

دکتر زیمار می‌گوید شباهت میان این دو پژوهش "حیرت‌آور" است.

آنها امیدوارند انتشار گزارش این مورد انسانی راهگشای پژوهش‌های بیشتر در زمینهٔ تجربه‌های پیش از مرگ باشد.

دکتر زیمار می‌گوید:"من فکر می‌کنم تجربه‌های نزدیک مرگ تجربه‌هایی رازناک و معنوی است و یافته‌هایی مانند آنچه یافتیم لحظه‌ای است که دانشمندان آرزومند تجربه آن هستند"

46

کد خبر 1606937

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۸۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۹۱ شعبه ثابت و سیار رای‌گیری در ۲ حوزه انتخابیه استان زنجان مستقر شد

ابوالفضل رفیعی گفت: در حوزه انتخابیه زنجان – طارم ۱۹۹ شعبه ثابت و ۱۳۲ صندوق سیار و در حوزه انتخابیه خدابنده ۹۰ شعبه ثابت و ۷۰ صندوق اخذ رای سیار پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون انتخابات در این مرحله از انتخابات، افراد شرکت کننده باید در همان حوزه انتخابیه که مرحله اول رای داده اند، ‌شرکت کنند و رای دهند و افرادی که در مرحله اول انتخابات شرکت نکرده اند می توانند در هر یک از حوزه های انتخابیه مورد نظر خود رای دهند.

رئیس ستاد انتخابات استان با بیان اینکه همه شرایط در این ۲ حوزه برای فرایند رای گیری مهیاست، تاکید کرد: انتخابات در این ۲ حوزه همانند دور قبل نیمه الکترونیکی است و تعداد و محل شعب هیچ تغییری نمی کند.

وی اظهار کرد: متولدان ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ و ماقبل آن واجد شرایط سنی برای شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستند.

 استان زنجان در مجموع چهار حوزه انتخابیه و پنج کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که در دور اول انتخابات با مشارکت بیش از ۴۸ درصدی مردم استان در ۱۱ اسفند سال گذشته، سه منتخب به خانه ملت راه یافتند.

در حوزه انتخابیه زنجان و طارم با ۲ کرسی، مصطفی طاهری به عنوان نفر اول این حوزه با کسب ۴۶ هزار و ۵۶۸ رای راهی بهارستان شد و ۲ نفر بعدی یعنی نبی الله محمدی با کسب ۲۶ هزار و ۶۷۰ رای و محمد اسماعیلی با ۱۹ هزار و ۱۶۶ رای به دور دوم انتخابات راه یافتند.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • استقرار ۲۷۹ شعبه اخذ رای در شمیرانات پیش بینی شده است
  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • کشف جی پی اس در مغز انسان
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • فلسطینی‌ها ثابت کردند اسرائیل ببر کاغذی است!
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • بلینگام: رئال مادرید تمام زندگی من است؛ کاش خاطرات بارسلونا را دوباره زنده کنم
  • اشاره باشگاه بارسلونا به دیدار سال 2009 با چلسی؛ 15 سال پیش اینیستا ثابت کرد غیر واقعی است! / فیلم
  • ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار رای‌گیری در ۲ حوزه انتخابیه استان زنجان مستقر شد
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو